Zeegras

Zeegras, of ook wel olifantengras genoemd.

Zeegras is een waterplant dat in zout water groeit over de hele wereld. Na de oogst wordt de plant machinaal verwerkt tot een lang doorlopend draad, dat hier en daar in dikte verschilt. Het is een ruw materiaal en wordt veel verwerkt omdat het erg sterk is.

Zeegras is een natuurlijk materiaal dat kan worden gebruikt voor het weven van vloerkleden, stoelen en manden. Het produceren van deze manden en vloerkleden is minder belastend voor het milieu, omdat deze doorgaans langer meegaan dan andere manden en vloerkleden. Zeegras is dus een duurzaam product.

De overeenkomst tussen zeegras en bijvoorbeeld jute, is de kleur, veelal komt dit materiaal voor in de kleuren: naturel, bruin of beige. Verder is de grove structuur hetzelfde. In tegenstelling tot jute kan zeegras wel goed tegen water. Waar water op jute vlekken kan geven, wordt zeegras bijvoorbeeld ook gebruikt als materiaal voor een badmat.

De manden en vloerkleden zijn gemakkelijk te onderhouden. Je kunt onze manden schoonmaken met een vochtige doek. Omdat zeegras bestand is tegen water, kan je de producten ook buitenshuis gebruiken.